2023 Year End SSTV Event!

Picture: ARISS social

 

Credits: ARISS Chair Frank Bauer KA3HDO via AMSAT BB  **News Bulletin**

2023 Year End SSTV Event!

December 25, 2023 — Amateur Radio on the International Space Station (ARISS) announces a special SSTV experiment to be held this week.  The ISS Voice Repeater will be our downlink and several ARISS selected ground stations around the world will serve as SSTV uplink stations.  Two special images will be sent on 437.800 MHz using PD120 formating. 

This limited experiment will be conducted on several passes over Europe, Australia and the USA between Wednesday Dec. 27 to Saturday Dec. 30, 2023.

We hope radio enthusiasts will download the images and follow along with the event.  We appreciate all hams holding off from using the repeater for voice contacts during the event.  Watch www.ariss.org and ARISS social for pass information and more beginning on Tuesday Dec. 26.

73,  Frank, KA3HDO

3 comments

  1. De laatste 2 dagen (28/29 december) alle mogelijke passages aangewend om de SST beelden te kunnen ontvangen. Nooit een bevredigend resultaat verkregen daar ofwel bij een verre passage nogal wat ruis op het signaal zat en bij de dichtere passages zoals deze morgen(29 dec) de gebruikelijke stations uit Zuid Europa willens nillens de repeater gebruikten. Tijdens de uitzending van het Belgische grondstation was het gedurende gans de doorgang zelf zo erg dat ik geen enkele toon van het sstv signaal kon waarnemen alhoewel het iss 9++ was! Maw. een paar slapeloze nachten en geen resultaat ! Met dank aan de sh…. operators die het verknoeiden(opname werd gemaakt en calls zijn mij dus gekend) het wordt jullie niet in dankt afgenomen en zeker niet vergeten!.

  2. Unfortunately it was a very limited event in America, I realized until December 28, that there were no volunteer stations to transmit in the South American region.

Leave a Reply